Конгресът на Българския футболен съюз ще определи новият президент на централата днес.

Голямата интрига в спора за шефското място е между Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

 

Точно 508 клуба от професионалния и от аматьорския футбол у нас ще дадат своите гласове, с които ще определят победителя.

Кандидатът за президент на БФС Христо Порточанов коментира очакванията си за предстоящия Конгрес като обяви, че знае всички изкарани компромати, но не иска да се замесва.

Христо Порточанов: Всички компромати ги знам, но не искам да се замесвам

“Всеки се надява да бъде той. Дали ще бъде честно, не знам. Футболът като всеки един спорт, има компромати. Аз не участвам в тези неща. Всичко това го знам, но не искам да се замесвам. Имаме решение за проблемите, ще видим”, заяви Порточанов.

Собственикът на Левски Наско Сираков обяви подкрепа към Борислав Михайлов. Силният човек на “Герена” изтъкна на преден план, приятелството между двамата.

Наско Сираков: Левски ще подкрепи Борислав Михайлов!

“Подкрепяме Борислав Михайлов. Не мога да задраскам 40-годишно приятелство. Днес Михайлов няма да загуби с глас от Левски. Наистина има нужда от рестарт, но смятам, че Михайлов знае как да се случи”, заяви Наско Сираков.

Димитър Бербатов: Аз съм моралният победител!

Димитър Бербатов: Аз съм моралният победител!

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде мнение преди предстоящия Конгрес. Бившият нападател се определи като “моралният победител” в битката.

“Каквото и да се случи, ние вече сме победители. Каквото и да се случи, ще вървим с високо вдигнати глави. Все още не се знае кога ще влезем, ще ни пуснат ли, чакаме. Станахме свидетели на важни неща. Апелираме медиите да са вътре. Ние сме моралните победители. Нищо не може да го отрече това. Изборът е на делегатите, да гласуват по съвест.Представители на УЕФА и ФИФА ще са в залата”, заяви Бербатов.

10:38

Борислав Михайлов вече не е президент на

БФС.Започва гласуване за нов президент

Изображение 549922

По процедура, Борислав Михайлов бе освободен от поста президент на БФС по дневния ред на Конгреса. Tова се случи с 411:0 гласа, като останалите се въздържаха. Очаква се гласуването да определи бъдещия президент на футболната ни централа. Към момента текат дебати в Зала 1 на НДК.

 

Comments are closed.